Webinar: Skattemæssige forpligtelser ved medarbejdere i Spanien

Den 21.03.2024 har to af Zafo Law´s abogados (spanske advokater), Maria Sarrate Teixidó og Lars Hovmand Mikkelsen, deltaget med oplæg i et webinar arrangeret af BDO Danmark, der rettede fokus på nogle af de muligheder og forpligtelser, som en arbejdsgiver skal have for øje, hvis der ansættes medarbejdere i Spanien.

Du kan læse BDO´s invitation til webinaret her: https://www.bdo.dk/da-dk/events-1/webinar-skattem%C3%A6ssige-forpligtelser-ved-medarbejdere-i-spanien

På webinaret så vi blandt andet nærmere på følgende:

  • Hvad skal man som dansk virksomhed overveje, hvis man lader sine medarbejdere rejse til Spanien og arbejde i en periode (skattemæssige forpligtelser herunder spanske registreringsforpligtelser, krav til ansættelseskontrakten og social sikring)?
  • Hvad skal man som dansk virksomhed overveje, hvis man ønsker at ansætte lokale spanske medarbejdere til at arbejde for det danske selskab eller ved stiftelse af et spansk selskab (skatteforpligtelser, arbejdsgiverforpligtelser og social sikring)?
  • Hvad skal man som hovedaktionær være opmærksom på, hvis man ønsker at flytte til Spanien i en længere periode – både de skattemæssige konsekvenser for virksomhedsejeren og skattemæssige forpligtelser for selskabet?
  • Udviklingen i Spanien i forhold til ”employer of record”, hvor man lader sig ansætte via et bureau, som varetager de formelle forpligtelser i Spanien.

Fra Zafo Law´s side vil vi gerne stille spørgsmålstegn ved den ofte forekommende antagelse, at Spanien blot er en feriedestination, da Spanien faktisk kan tilbyde en konkurrencefordel for danske virksomheder, når det gælder om at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft til virksomheden.

Du kan downloade dokumentmappe fra webinaret her.