Seneste nummer af Legal Mixed Zone er ude nu

Vi er stolte over at kunne præsentere det nye nummer 2 af vores informationsbrev om spansk ret “Legal Mixed Zone”.

Som navnet indikerer omhandler Legal Mixed Zone lidt af det hele, og har du relation til Spanien, lover vi, at det er interessant læsning.

I dette nummer kan du blandt andet læse om en særlig kompliceret sag, som vi har løst for en dansk bobestyrer, og de mulige nye regler for ejendomsmæglere i Andalusien.

For de sportsinteresserede er der nyttig viden om klubskifte fra spansk klub i Spanien.

Du får også beskrevet, hvorfor bankerne i øjeblikket har store vanskeligheder med at realisere deres pant i fast ejendom i Spanien, og hvordan en ny højesteretsdom bidrager til afklaringen af, hvornår der er tale om selvstændige / freelancere og hvornår der er tale om falske selvstændige og dermed et ansættelsesforhold.

Er du bruger af juridiske ydelser i Spanien vil du finde vores forklaring af forskellen på en spansk advokat og en uautoriseret rådgiver særlig relevant.

Du får indblik i de nye regler om hjemmearbejde, der i lyset af corona er højaktuelle i Spanien, og det samme kan siges om et lovforslag vedrørende en skattemæssig referenceværdi for fast ejendom i Spanien, der forventes at blive godkendt senere.

Vi fortæller, hvorfor kravet om turistlicens ved korttidsudleje af fast ejendom i Spanien ikke må undervurderes, hvilket har kostet dyre lærepenge for en dansk feriefond, og du kan læse nærmere om, hvorfor ansvarserklæringen, der erstatter ibrugstagningstilladelsen til en ejendom i Andalusien, formentlig kun er en midlertidig løsning.

Endelig kan du få et overblik over ledelsesorganerne i et spansk selskab og en introduktion til den spanske arveafgift i Murcia.

God fornøjelse!